Jullov!

Idag har vi haft fullt upp med fackeltåg, fin sång, versläsning mm i kyrkan, Hotell Transylvanien på bio, äta lunch i klassrummet och mys + fika med glögg, must, pepparkakor och clementin när vi såg ett avsnitt av Stjärnhuset.

Jag får passa på att tacka er alla för den fina blomman och lyktan! Vilken tur att det inte var ett TV-spel i paketet för då hade jag gråtit ;)

Så här såg det ut i em: GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR TILL ALLA BARN OCH FÖRÄLDRAR!

Fika och film sista eftermiddagen i år!

Pysseldagen

I år pysslade varje klass för sig. Det blev julkulor, ståltrådshjärtan och pappershjärtan. Barnens utvärdering var att det var lugnare för man hann göra mera. Men det är synd att man inte får hälsa på i andra klassrum. Ungefär så tycker fröken också! Många fina alster att sälja på julmarknaden blev det, så välkomna alla föräldrar på Julcabaré och Julmarknad på torsdag! Ni kommer väl ihåg att behållningen går till vår barnby i Benin, Afrika?

Det bästa med veckan var att få se Lucia, att vi fick tacos till lunch, att Fabian lärde sig simma, att vi fick lek på sista badet och att vi fick fritt sista timmen idag när Therese bloggade.

Det sämsta med veckan var att det var sista elevens val och badet. Det sämsta var att inte så många klarade mattan i simhallen.

Vi ser fram emot cabarén, pysseldagen på tisdag, nya elevens val, julafton, sista idrotten på måndag. Gustav och Thea ser fram emot att få läsa sina verser i kyrkan på fredag.

Idag bloggade Therese efter intervjuer av barnen.

Hjälm på rasterna

När snön och kylan kommit blir det naturligt att barnen åker kana, med eller utan stjärtlapp/annat åkdon, och då vill vi påminna att ni föräldrar vid föräldramötet ville ha med en punkt om att hjälm ska användas när barnen åker kana. I vår klass har inget  barn än med sig hjälm och jag vill påminna om att skicka med ex. vis cykelhjälmen (som antagligen ligger oanvänd just nu) så att vi slipper ta den diskussionen på rasterna. Vill hänvisa till Likabehandlinsplanen som ligger ute på Åsenskolans hemsida (gå in via www.filipstad.se) och där finns skolans regler.

Prata gärna med barnen om varför ni vill att de ska skydda sina huvuden!

Oroliga fröken Therese