Det sämsta och det bästa med vecka 4

Det bästa med vecka 4

Att Loviza har kommit tillbaka.På bilden gjorde vi namn gubbar.Vi läser om de första människorna. Tjejerna tycker att det är roligt att få ha torsdags rast igen. På slöjden håller på med doft påsar.

Det sämsta var att killsnacket var inställt. Det är kalt ute på rasterna.

Vi ser fram emot fotboll och innebandy på idrotten.

Det är Gabriel och Ellinor som har boggat.

Vi skriver på dator!

Idag fick klassen prova på att skriva en berättelse med hjälp av datorn. Alla klurade på stavning av ord och handlingen i den gemensamma berättelsen. Det blir väldigt bra diskussioner barnen emellan, vi utvecklar alltså språket ännu en nivå! Datorn här ju med och hjälper till med stavningen, men ibland luras den lite…

Det bästa och sämsta v 3

Det bästa med veckan var att åkte kana och vi var jätte många i tåget. I textilslöjden sydde vi mössor som kan bli halsdukar.I tisdag gick vi till bibblan. Vi hade konditionsträning på idrotten.

Vi ser fram emot att Loviza och Gabriel kommer tillbaka.

Lova bloggade.

Det går snabbt i tåget!

Årets första bildlektioner

Här kan man se resultatet av våra första bildlektioner för året!

Förra veckan gjorde vi snöflingor. De blev alla olika, precis som det oftast är i naturen.

Denna vecka fortsatte vi att arbeta med olika mönster, men nu med vissa regler. Alla skulle göra krumelurer som börjar och slutar 2 cm från hörnen. Krumelurerna skulle vara orangea och ”havet” i mitten skulle vara grönt. När vi satte ihop våra små delar blev det helt plötsligt ett stort konstverk som vi skapat gemensamt!

Gemensamt skapande

Iskanor

Nu är det jätteroligt med alla iskanor på skolgården. Jag vill påminna om att ta med hjälmen till skolan igen, då blir rasterna lite roligare när man inte kan spela fotboll pga halkan. Innebandy funkar också, och då behöver man inte hjälm ;)

Det bästa och det sämsta med v.2

Det bästa med veckan var att det var läxfritt.Det var syslöjd och vi fick göra mössor.Vi dansade ut julen. På bilden gjorde vi snöstjärnor av papper. På  idrotten dansade vi till PSY.

Det sämsta med vecka var att 6:orna fjantade sig som små barn på julgransdansen. Det var många som har glömt hjälmen. Att vi inte har börja med elevens val. Att vi hade bara en idrotts dag.

Vi ser fram i mot syslöjden och discot i kväll.

Elias och Julia

Välkomna till skolan!

Nu hoppas fröken att alla haft en skön ledighet över helgerna så att barnen är lika pigga och vetgiriga som vanligt när de kommer tillbaka!

Denna vecka kommer att vara läxfri men i övrigt är den som vanligt med läsning enligt schema. Kom ihåg idrottskläder på fredag!

Jag vill passa på att tacka för den fina blomman och lyktan jag fick innan jul, det passade perfekt i rummet hos mig!

/Therese